perjantai 8. tammikuuta 2010

Sairaana

Ukko raasu on sairaana. Tiistaina ei maistunut enää eväs samaan tahtiin kuin aiemmin ja syöminen oli vaikean näköistä. Keskiviikkona ei syöty enää lainkaan eikä vesikään kelvannut. Lisäksi oireiltiin ripulilla ja oksennuksella. Onneksi yleisvointi oli kuitenkin hyvä. Yritimme lääkitä potilasta Nutri-plus geelillä ja antamalla vettä ruiskulla. Vointi oli kuitenkin torstaina sen verran kehno, että lähdimme eläinlääkärin pakeille. Jostain syystä ko ammattikunta oli erittäin hyvin työllistetty, mutta onneksi mahduimme vastaanotolle. Veriarvot kertoivat lievästä tulehduksesta ja kuivumisesta. Nestettä nahan alle, pahoinvointilääkettä, antibioottia, parafiiniöljyä ja pakkoruokintaa. Viimeinen edellä mainituista ei todellakaan ole kivaa puuhaa.

Onneksi hoito taitaa tepsiä, sillä tänään Ukko oli jo selvästi pirteämpi, mutta ruoka ei vielä maistunut. Hieman kuitenkin nuuhkittiin jo märkkäruokapussia joten eiköhän tässä olla parempaan päin menossa.

Syyllinen tähän soppaan taitaa olla näppiksen takana sillä meillä oli pari viikkoa sitten leikkokimppu jossa oli hyvin ohuita heiniä mukana. Ukko pari kertaa kävi kimppua kurkkaamassa ja nostin sen sitten pois kun huomasin kiinnostavan liikaa. Ilmeisesti kuitenkin liian myöhään sillä eräässä oksennuksessa oli mukana heinän pala joka vahvasti näyttää samalta kuin kimpussa olleet heinät. Toinen vaihtoehto on puukorissa mahdollisesti ollut heinänkorsi. Pitkään on korsi masussa pyörinyt, mutta toisaalta se selittäisi myös satunnaiset löysät ulosteet viimeisten parin viikon aikana. Toivottavasti tämä olisi nyt tässä. Omistaja ainakin on ottanut opikseen.

Toivottavasti elämän normalisoiduttua olisi myös uusia kuviakin laittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti