tiistai 5. tammikuuta 2010

Ensikertalaiset TICA-maailmassa

Läksimme Ukon kasvattajan houkuttelemina kokeilemaan millaista on touhu kissanäyttelyssä. Suuntasimme siis Lahteen FINTICAtin Snow Show-näyttelyyn. Ukko on täysin ensikertalainen ja kirjurikin on kerran tainnut käydä näyttelyssä nenäänsä näyttämässä. Eli käytännön kokemusta meillä ei ollut. Teoriaopintoja suoritimme joulunpyhien aikaan, mutta paljon jäi epäselviä asioita.

Oman mausteensa päivään toi rapsakka pakkanen joka matkalla oli parhaimmillaan -31 astetta. Ja jotta matkalta ei puuttunut jännitystä niin teki auto stopin Lusiin ja tipalle meni, että taksi ennätti Lahteen yhdeksäksi.

Perille kuitenkin päästin ja Ukko pääsi sisustettuun häkkiinsä lepäilemään ennen koitosta. Pikaisesti tutustumaan paikkaan ja ohjelmaan ja siihen miten homma käytännössä toimii. Pian päästiin jyvälle ja ei kun odottelemaan omaa vuoroa. Päivän aikana kävimme arvostelussa neljä kertaa ja ensikertalaisiksi saaliimme oli oikein tyydyttävä, neljä hienoa ruusuketta kotiinviemisiksi. Harmittavasti neljäs ruusuke on mallia 'näkymätön' sillä ne olivat loppuneet viime hetken osallistujien suuren määrän vuoksi. Ukko oli kahdesti lyhytkarvaisten pentujen  neljäs, kaikkien pentujen viides ja kahdeksas. Bengalipennuista Ukko oli vaihtelevasti toinen tai kolmas. Ensi kerralla pitää olla viisaampi ja pyrkiä kirjaamaan tuloksia tarkemmin ylös.

Raskas päivä sai kuitenkin onnellisen lopun sillä naapurihäkin omistaja kuuli matkaamme kohdanneet automurheet ja pystyi tarjoamaan meille paluukyydin. Suuri kiitos siitä hänelle!


Tässä ruusukesaalis ja -saalistaja :)


2 kommenttia:

  1. Joko on seuraavaan näyttelyyn ilmo lähetetty? ;)

    VastaaPoista
  2. Taitaa mennä kesään ennen kuin seuraava sopiva näyttely on.

    VastaaPoista