perjantai 20. elokuuta 2010

Täällä taas

Ukko on lomaillut ja kirjuri myös. Tosin loma loppui jo kauan aikaa sitten. En vain ole saanut aikaiseksi tarinoida mitään. Tarkoitus oli tarinoida jo juhannuksen jälkeen, mutta kiireet painoivat päälle ja loma myös. Viime kerralla lupasin myös tarinaa Ukon venematkasta, mutta palataan siihen kuitenkin vähän  myöhemmin.

Kesä oli Ukon mieleen. Sai ulkoilla paljon, jahdata pörriäsiä, pääsi mökkeilemään, sai nukkua kirjurin kainalossa...vaikka vallan mitä kivaa.

Eräänä päivänä autotalliin lennähti pikkulintu joka ohjausyrityksistämme huolimatta ei löytänyt tietään luontoon vaan jäi pörräämään varastohuoneeseen ja piiloutui sinne niin ettei sitä edes löydetty. Ukko ohjattiin hommiin etsimään piiloutuja ja eipä mennyt kauaakaan kun lintu pyrähti esiin romujen takaa ja pienen painostuksen alla löytyi se uloskäyntikin viimein.

Kesän helteet olivat ajoittain tukalia Ukollekin. Kesämökillä ei ollutkaan mukavaa viilennyskonetta, joten Ukko kellotteli yhden päivän täysin sisätiloissa, lattialla ja paras asento oli selällään käpälät kohti kattoa. Tässä huonolaatuinen kuva malliksi siitä miten kotona voi rentoutua.
Kroohhh, pyyyhhhhh

Vesi ei Ukkoa uimismielessä kiinnostanut vaikka vähän sitä tarjottelin. Ainoastaan ahventa oli kiva vähän jahdata kun se sangossa uiskenteli.

Nyt kun ulkolämpötila on ainakin aamusta jo lähes pakkaslukemissa on aamu-ulkoilu lyhentynyt lähes olemattomiin. Hetken ajan siellä viihdytään, mutta sitten alkaa kovaääninen nau-unta takaisin sisälle. Sisällä sitten juostaan ja ravataan kuin olisi suurempikin hätä. Sohvat, matot ja parketti saavat kyytiä. Siinä ohessa pitää vielä kertoa yölliset kuulumiset ja ääntä ei tässäkään vaiheessa säästellä.

Ukon teollisen muonan varastot ovat päässet hupenemaan, joten taidan tästä siirtyä ostoksille. Ukkohan syö pääasiassa tuoretta lihaa, mutta joskus joutuu tyytymään valmissapuskoihinkin. Itseasiassa pieni diettikään ei olisi pahitteeksi sillä viime näyttelyssä taisi tuomari mainita 'hyvästä keittiöstä'...


Mökkikissa

1 kommentti: